Varför gör jag det jag gör?

by MIA ANDERSSON on 2012/04/02

Ibland vore det så himla mycket lättare att bara vara som alla andra. Vara den som föll för allt man borde och ska, vara den som läste en stabil utbildning med goda chanser till jobb. På ett vis önskade jag att jag kunde nöja mig med ett sådant liv. En gedigen utbildning, partner, hus, barn, villa, Volvo. Trygghet. Men det går inte. Passionen går Alltid före och som om jag inte ens kan styra över det har Alltid hjärtat sista ordet. Bland alla måsten, allt man borde och alla förväntningar som riktas mot en ställer jag mig frågan; Är det något fel på att bortse från det och göra det som ens hjärta säger att man borde?
Stångar mig blodig med synsättet (det svenska?) av vad ett bra liv, per definition, är men svaret är egentligen enkelt. Nej, jag behöver inte vara som alla andra.

”I rather have my freedom then a buisnesscard” Proandak

Jag vill inte jobba 8-17, vill inte leva för helg och semester, vill inte ha söndagsångest eller flextid. Jag vill äga mitt egna liv. Bestämma över min tid och ha den frihet som frilans står för. Jag vill kunna sitta på en strand i Mexico och skriva en text, vända på mitt dygn om jag känner för det, slippa kostym och ha fötterna på bordet. Det ÄR INTE fel, naivt eller oansvarigt, det ÄR djärvt och driftigt. Punkt slut.

Det passar sig att avsluta med en låt om att förbli sann mot sig själv och följa sina drömmars bild. Lyssna här och tacka sedan Professor P & DJ Akilles för dessa kloka ord i The Realism.

Comments on this entry are closed.

Previous post:

Next post: