Jag känner mig trygg i Husby

 – Jag känner mig trygg i Husby. Det var något vi fick höra efter kravallerna hade ägt rum i Husby 2013. Genom de traditionella medierna tog publiken emot en bild av Husby som var allt annat än en trygg plats. När vi var på plats i förorten Husby fick vi däremot höra andra historier.

Mitt examensarbete påbörjades ute i Husby där jag och min kurskamrat mötte ungdomar som var bosatta där. Vi utförde intervjuer som gav oss värdefull information. Tillsammans med kurskamraten skapades en kortfilm med bilder och ljud från mötet med ungdomarna. Det blev ett resultat vi blev stolta över och undersökningen ökade vår förståelse för hur ungdomar i utsatta områden påverkas av traditionella medier under kaotiska händelser. Min C-uppsats baseras också på intervjuerna med utanförskap & medieaktivism som genomgående teman. Resultatet visar att den traditionella mediebilden av upploppen inte överensstämmer med ungdomarnas egna upplevelser. En känsla av utanförskap växer och ungdomarna använder sig av sociala medier på olika sätt, för att uttrycka sitt missnöje.

Ta del av examensarbetet -> jag-kanner-mig-trygg-i-husby & kortfilmen här