Book release – the last book in Oscar Hemer’s Argentina trilogy launched today

by Rebecca Bengtsson on November 5, 2014

in ComDev,Comdev News,Comdev Projects,ComDev staff

Image-1-3On 5 November, ComDev’s Oscar Hemer launched the concluding novel of the Argentina trilogy, Misiones, which he has been working on since 1997. The official launch took place at K3, the School of Arts and Communication.

– It was with great joy that I returned to writing fiction after having spent a couple of year writing on my PhD dissertation Fiction and Truth in Transition : Writing the present past in South Africa and Argentina, Oscar said during the launch.

Alongside Misiones, the entire trilogy is launched as an e-book and can be purchased here.

“The Argentina – trilogy, focusing on Malmö and the Rio de la Plata, portrays a certain zeitgeist and mood of the time just before and after the turn of the century. It is a significant achievement, unprecedented in Swedish contemporary literature by both challenging the boundaries of the novel and in describing a small piece of Swedish contemporary history that have not been explored in literature before.”

From Thomas Hylland Eriksen’s afterword to Misiones

In Swedish:

misionesMED KARAKTERISTISK FÖRENING av lätt ironi och blodigt allvar knyter Oscar Hemer i Misiones samman de tematiska trådarna i sin Argentinatrilogi (Cosmos & Aska, 2000; Santiago, 2007).

Året är 2018, ett lågskaligt världskrig pågår med epicentrum i Centralasien, den interkontinentala flygtrafiken har upphört och flyktingar och lycksökare färdas återigen sjövägen från den gamla till den nya världen och från norra till södra halvklotet. Medan Europa sjunkit allt djupare i sin självbespeglande söndring så har Argentina brutit sin onda cirkel och ser ut att äntligen förverkliga sin enorma potential.

Cosmos och Aska, alias Ernst och Cenice, återförenas i Buenos Aires och ger sig ut på en resa för att finna sin försvunna dotter Elena. Till Argentina och närmare bestämt svenskbyn Oberá i provinsen Misiones, kommer också romanens berättare, på spåret av en fantastisk hemlighet.

Argentinatrilogin

Samtidigt med Misiones utkommer Argentinatrilogin som helhet i en volym som e‐bok. ISBN: 978-91-637-6845-3 (Epub) Recensionsexemplar av e‐boken kan rekvireras genom författaren: oscar.hemer@mah.se

Previous post:

Next post: