#OscarSoWhite

Den 88:e upplagan av Oscarsgalan närmade sig och på ett traditionellt sätt skulle nomineringarna presenteras den 14:e januari 2016 i Los Angeles, presentationen hölls. Efter presentationen av dem nominerade utbröt det stor kritik mot Oscarsgalans nomineringar, kritiken var saknad av etnisk representation och mångfald bland nomineringarna för andra året i rad var alla dom nominerade inom skådespelar kategorierna vita. Det startade en hashtag som spred sig på sociala medier #OscarSoWhite för att visa sitt missnöje mot The Academy.

Det gestaltande arbete bygger på satir som är kritiskt riktad mot Oscarsgalan, The Academy och juryn som uteslöt etniska minoriteter från galan. Syftet är att skapa mer medvetenhet för samhället för att känna igen hur viktigt representation av mångfald är. Det syftar också till att öka medvetenheten hos juryn och Oscarsgalans publik, visar hur tydlig orättvisorna och hur partisk nomineringar för Oscarsgalan 2016 var.

I dagens samhälle där kommunikation handlar om effektivitet, har sociala medier blivit allt mer dominerande och effektivt sätt att sprida information till en bred målgrupp, därför har vi gestalta vårt arbete genom sociala mediet Instagram och kontot gestaltande.

Klicka vidare på Instagramkontot @gestaltande för att se mer av projektet.

Examensprojekt av Mohamed Wehelie och Israel Wasaja