Engagera dig

Malmö är en stad fylld med möjligheter för dig som medie- och kommunikationsstudent. Här har vi samlat en lista på olika saker som händer runt om i staden och som du kan engagera dig i.

Föreningar inom Malmö Högskola

MKVs webbredaktion
Vill du vara med och jobba med programmets hemsida? Allt ifrån administrativa uppgifter, till hemsidans utveckling och att skriva egna texter som krönikor och göra intervjuer. Redaktionen drivs av främst studenter men med Krona i spetsen. Är du intresserad? Skicka ett mail eller ta kontakt med någon i redaktionen!
Kontakt: mkv.mah@gmail.com

Mahskara
Malmö högskolas studentmagasin är för studenter, av studenter. Inga förkunskaper krävs mer en engagemang och intresse! Där får du chansen att skriva, illustrera, fota, syssla med grafisk design eller korrläsa innehållet.
Tidningen kommer ut två gånger per termin och har även en hemsida för att publicera sina verk på.
Mer info: Hemsida | Facebook
Kontakt: mahskara@karen.mah.se

Utrikespolitiska Föreningen Malmö
Det här är föreningen för dig som är intresserad av politik och internationella debatter. Förutom olika aktiviteter arrangerar även föreningen seminarier flera gånger per termin där bland annat politiker, journalister och diplomater bjuds in för att dela sina kunskaper och erfarenheter – en chans att öka sin egen kunskap om världen omkring oss.
Mer info: Hemsida | Facebook
Kontakt: uf@karen.mah.se

Festmesteriet
Om event, arrangemang och festligheter är i din smak så är Festmesteriet föreningen för dig. De håller till på studentpuben där det hålls sittningar med jämna mellanrum och pub- och klubbkvällar varje vecka. För oss MKV-studenter är kanske PR-teamet den mest intressanta delen – de fixar marknadsföringen, både via sociala och traditionella medier, grafisk design skapande och mycket mer.
Mer info: Hemsida | Facebook
Kontakt: festmesteriet@karen.mah.se

För fler tips på föreningar du kan engagera dig i på Malmö Högskola, kolla in studentkårens hemsida.

Engagemang/intressanta ställen i Malmö

Doc Lounge
Doc Lounge presenterar världens bästa dokumentärer i en kontext som engagerar, inspirerar och berör. I alternativa visningsrum arrangeras förhands- och premiärvisningar av det allra senaste från dokumentärfilmsvärlden – alltid i kombination med aktuella kringarrangemang, regissörsbesök, spännande samtal, liveakter, bar och musik.
Doc Lounge arrangeras varje tisdag på Babel.
Mer info: Hemsida | Facebook

Media Evolution City
Malmös mediemecka med allt från frukostföreläsningar till after works, och är det perfekta stället att knyta kontakter på inom medievärlden. Bästa sättet att hålla koll på allt är att bli studentmedlem och aktivt följa Facebookuppdateringarna om event.
Mer info: Hemsida | Facebook: Media Evolution | Facebook: Media Evolution City

BUFF
BUFF har utvecklats till en nationell och internationell mötesplats för finansiärer, distributörer, filmköpare, manusförfattare, regissörer, producenter och filmpedagoger för sin årliga filmfestival. Söker ofta volentärer och medarbetare till festivalen!
Mer info: Hemsida

MINC
Minc är främst en mötesplats för entreprenörer, kreatörer, utvecklare, affärsänglar, investerare och alla med intresse för att utveckla idéer och bygga företag. Med jämna mellanrum hålls intressanta föreläsningar och seminarium i varierande ämnen.
Mer info: Hemsida | Facebook

Drivhuset
Drivhuset hjälper nya entreprenörer att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer. Här kan du få vägledning, rådgivning och tips om du är nyfiken på att starta eget. Varje år hålls även tävlingen Drivhuset24, där en resa till New York ligger i prispotten.
Mer info: Hemsida